• Alevi Akademisi bildirimi

     
    Sevgili Canlar,

    Alevi Akademisi, kuruluş yılından (1997) günümüze dek Hak-Muhammed-Ali inanç ve öğretisi uğrunda ödün vermemeksizin hizmetlerini sürdürmektedir. Bu günlere erişmemizde en büyük pay sahibi olanlar kuşkusuz ki rızalıkları ile hizmet sunan Yönetici Canlarımız vede maddi, manevi katkılarını bizlerden esirgemeyen siz değerli üyelerimiz olmuştur.

    Alevi Akademisi olarak Onursal Başkanlarımız Mustafa Düzgün ve Sedat Korkmaz Dede’den devir almış olduğumuz bu onurlu bayrağı yarınlara taşımamızda katkı sunan, bizlere inanıp yanımızda olan siz üyelerimize aşk-ı niyazlarımızı sunar, kurumsal faliyetlerimiz ve ileriye yönelik projelerimiz hakkında sizleri bilgilendirmeyi kendimize görev biliriz.

     

    Değerli Canlar,

    “İlim ile gidilmeyen yolun sonu karanlıktır” ulu kelamından yola çıkarak Eğitim alanındaki çalışma ve projeler Alevi Akademisi için öncelik teşkil etmektedir.

    Büyük özveri ile hayata geçirilen “Alevi Akademisi – Haftasonu Eğitim Semineri” bünyesinde Gençlerimize Alevi inanç ve erkânlarını yakınen öğrenme fırsatı sunmaktayız. Düzenlenen seminerlere, son 7 yıl içerisinde, Almanya başta olmak üzere, Fransa, Avusturya ve Hollanda’dan yaklaşık 3500’i aşkın Alevi gencimiz katılım sağlamıştır. Bizleri bu konuda yanlız bırakmayan, günümüze kadar desteğini esirgemeyen, değerli Pir Sedat Korkmaz’a ve Mehmet Ali Öztoprak Canımıza sonsuz Şükranlarımızı sunarız.

    Alevi Akademisinin, Temel çalışmalarını kısaca böyle sıralaya biliriz:

    • Genç Ocakzâdeler Eğitim Programı, Alevi İnanç ve öğretisi üzerine uzman Profesörler, Doçentler ve Ocakzâdeler katılımcı Canlara bilgiler sunmaktadır. Yirmi Genç Ocakzademize, 14 haftasonu, Alevi Akademisi binasında temel eğitim dersleri sunulmuştur.
    • “A.L.E.V.I. Dergisi” ikinci Baskısı içerik olarak hazır vede baskıya hazırlanmaktadır
    • 2013 yılından bu yana, Noel tatilinde düzenlediğimiz ve geleneksel hale gelen bir diğer proje ise “Avrupa Ocakzâdeler Buluşması”dır. Sonuncusunu geçen Aralık ayında Viyana Şehrinde gerçekleştirdik.
    • Ilk Okul ve Çalışma Kitabı içerik olarak ilk Taslak halinde hazır bulunmaktadır
    • “İnançsal Destek Projesi (Seelsorge)”. Detaylı bilgileri internet sayfamız (www.aleviakademisi.org) üzerinden edine bilirsiniz

     

    Alevi Akademisi 11. Olağan Genel Kurulunu 10. Mart 2018 Tarihinde Edingen-Neckarhausen’deki Binasında gerçekleştirdi. 1. Nisan 2018 Tarihinden itibaren yeni adresimiz D-69181 Leimen, Römerstr. 2-4 (Büro 10). Yönetim Kurulu görev dağılımını aşağıdaki şekliyle yapmıştır:

    Başkan: Ali YOLERİ
    Başkan Yrd.: Meltem BAYKAL
    Genel Sekreter: Tuna SÜRÜCÜ
    Genel Sayman: Emine BİÇİCİ
    Genel Sayman Yrd: Özgecan TAŞ
    Manevi Destek sorumlusu: Sibel AŞKIN
    Ocaklar ve Ocakzadeler sorumlusu: Erdal GÜL

    Erhan ILHAN

    Kamber ÇAKMAK

     

    Alevi Akademisi tarihçesinde Yönetim Kurulu ve diğer çalışma kurullarında görev alan, başta Onursal Başkanlarımız, Mustafa Düzgün Dede ve Sedat Korkmaz Dede olmak üzere, tüm Canlara teşekkürü borç biliriz.

    Ayrıyeten, siz değerli Üyemizi, çalışmalarımıza yönelik kısaca bilgilendirdiğimizi umut eder, Alevi Akademisine olan bağlılığınızdan ve desteğinizden ötürü sizlere teşekkür ederiz.

    6. Ocakzâdeler Buluşması yer olarak daha kesinlik kazanmadıysada, 24.- 26. Aralık tarihlerini şimdiden Randevu defterinize ekleyip vede zaman ayırmanızı ümit ederiz.

    Email adresimiz info@aleviakademisi.org üzerinden bizlere yazabilir, Alevi Akademisi çalışmalarına yönelik soru ve görüşlerinizi bizler ile paylaşabilirsiniz.

     

    Aşk-ı Muhabbetlerimle

     

    ALI  YOLERI
    Alevi Akademisi Başkanı