• Alevi Akademisi Müzik Okulu

    “Alevi Akademisi Müzik Okulu” kayıtlar ve giriş imtihanının ardından, imtihanı kazanan 60 öğrenciyle 4 Haziran 2006’da öğretime başladı. Tatil sonrası, 17 Eylül 2006 AA Müzik Okulu’nun ilk ders günüydü. Akademi Başkanı sayın Mustafa Düzgün’ün  Müzik Okulu’nun tekrar eğitime başlaması dolayısıyla yaptığı açıklama şöyle:

    “Müzik Okulu, Alevi Akademisi’nin Bremen’deki kendi binasında, geçtiğimiz Mayıs ayında hizmete girdi. Okulun öğretmenleri: Ankara Gazi Üniversitesi müzik bölümü ve İstanbul Belediye Konservatuvarında öğrenim görmüş, ayrıca burada uzun yıllar, saz ve ses dersleri vermiş, korolar yönetmiş: Ali Temiz, Gani Cansever ve İrfan Karacan tarafından yürütülmektedir. Okul müdürlüğünü ünlü sanatçı Musa Eroğlu, müzik danışmanlığını; Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi Rektör yardımcısı müzik profesörü sayın Ertuğrul Bayraktarkatal üstlenmiştir. İzin sırasında, sayın müzik profesörümüzün uyarısıyla, temel müzik öğretimine ek olarak, literatür dersini de katmış bulunuyoruz.

    Alevi Akademisi Müzik Okulu, daha şimdiden ilgi çekmeye başlamıştır. Müzik kaseti çıkaran gençler dahi, okula devam ederek, müzik kalitelerini yüksetmek istiyorlar. Hedefimiz: Müzik okulunu, Alman ve Türk Milli Eğitim Bakanlıklarına onaylatmaktır. Bunun için, doğal bir sürece bağlı olarak, her şeyin yerli yerine oturması gerekmektedir.

    Gençlerin yeteneklerini sergilemelerine olanak hazırlamak, motivasyonlarını yüksetmek açısından, etkinliklerde bulunmak gerekir. Bu bağlamda, 26 Kasım 2006’da, okul müdürümüz sevgili Musa Eroğlu’nun, öğretmenlerimiz; Ali Temiz ve grubu, Gani Cansever ve İrfan Karacan’ın yönettiği: Bremen Dostluk ve Oldendurg Yurttan Sesler korolarının ve Alevi Akademisi Müzik Okulu öğrencilerinin ağırlıklı olarak katılacağı, büyük bir konser düzenleniyor.

    Son olarak şunu söylemek isterim: Açtığımız bu müzik okuluyla gençlere ve ailelerine önemli bir olanak sunuyoruz. Gençlerimizin % 35’ hiçbir mesleğe sahip değildir. Üniversiteye girebilme oranı ise yüzde biri bulmuyor. Ne yapacak bu gençler? Hiç olmazsa karanlık yollara(!) dalmalarını önlemeliyiz.”